Strona Gl贸wna Fora THE SIMS 4 Porozmawiajmy o grze Jacy zazwyczaj s膮 Twoi Simowie? ?

ostatnio zaktualizowano przez Ravgreend 7 lat, 8 miesi臋cy temu
15 uczestnik贸w
18 odpowiedzi
  • Autor
    Odpowiedzi
    Ginewra
    Uczestnik

Przez @mery1313 w艂a艣nie sobie u艣wiadomi艂am, 偶e ja mam odwrotnie – Sima o blond w艂osach jeszcze nie stworzy艂am 馃榾 Wybieram najcz臋艣ciej czarne i rude w艂osy, a oczy s膮 albo fioletowe, albo mocno zielone.

Z cechami zacz臋艂am eksperymentowa膰 i dopieram Simom takie, po kt贸re wcze艣niej nie si臋ga艂am. Jednak pierwszej Simce nada艂am cechy, kt贸re najbardziej odzwierciedla艂y m贸j charakter (mimo 偶e z wygl膮du wcale mnie nie przypomina艂a), a jej partnerowi wybra艂am „idealne” cechy 馃榾 Wi臋kszo艣膰 moich Sim贸w siedzi w komputerach – czy jako programista, czy gwiazda internet贸w, na drugim miejscu s膮 Simowie-arty艣ci: jak nie muzycy, to malarze, ale jaki艣 kucharz te偶 si臋 znajdzie. Teraz, podobnie jak przy cechach, staram do ka偶dej kariery jakiego艣 Sima wcisn膮膰, 偶eby zdoby膰 osi膮gni臋cia w grze.

Styl ubierania dostosowuj臋 do charakteru postaci, jednak pierwsza Simka ubiera si臋 w to, co sama bym za艂o偶y艂a (pomimo tego 偶e nadal nie wygl膮da jak ja 馃槢 ), a jej partner chodzi w tym, w czym widzia艂abym mojego partnera.

Podsumowuj膮c – teraz staram si臋 o r贸偶nych Sim贸w, si臋gaj膮c po cechy i kariery, o kt贸rych wcze艣niej nie my艣la艂am, cho膰 nadal s膮 to czarnow艂osi lub rudow艂osi Simowie o zielonych lub fioletowych oczach. A moi „Adam i Ewa” maj膮 albo moje, albo idealne dla mnie cechy i zwyczaje.

SimPaulina
    Uczestnik

Zazwyczaj staram si臋 stworzy膰 charakter w taki spos贸b, 偶e daj臋 jedn膮 wad臋 i dwie zalety (w ko艅cu nie ma idea艂贸w), ale gdy bardzo lubi臋 jakiego艣 Sima i przechodzi do nast臋pnej grupy wiekowej to zwykle nie mam serca da膰 tej wady.

Je艣li chodzi o wygl膮d to s膮 bardzo r贸偶norodni: wszystkie kolory w艂os贸w, oczu, zwykle taka „opalona” karnacja lub blada, ka偶dy na sw贸j styl ubierania si臋.

Chryzantem
    Uczestnik

ja r贸wnie偶聽 dobieram chocia偶 jedn膮 „wad臋”.

nigdy nie tworz臋 sim贸w z cechami „z艂y” czy „wredny”, „z艂o艣liwy”, sama nie lubi臋 niemi艂ych ludzi wi臋c nie b臋d臋 gra膰 takimi. tak samo „flirciarz” czy „romantyk” – nie mam ochoty na flirty z po艂ow膮 miasta, romansowanie w simsach mnie nudzi strasznie.

zazwyczaj bior臋 „samotnik”, „nieprzyst臋pny”, „nie lubi dzieci”, „zapaleniec”, „weso艂y”,聽 „kreatywny”.

co do wygl膮du, to staram si臋 go dopasowa膰 do charakteru sima. ale mam swoje „archetypy” – simka malarka ma urod臋 latynosk膮, pani naukowiec to azjatka, ogrodniczka/kucharka to zazwyczaj blondynka w stylu ameryka艅skiej gospodyni.

no i najcz臋艣ciej gram kobietami. nie poradz臋 ^^

Ravgreend
    Uczestnik

Ja dla mojej aktualnej rodziny napisa艂em program generuj膮cy losowe cechy z podzia艂em na dobre i z艂e. Cecha ma艂ego dziecka jest ca艂kowicie losowa, cechy sim贸w starszych (dobra/z艂a) zale偶膮 od ich wychowania 馃檪

Ogl膮dasz 4 wpisy - 16 z 19 (wszystkich: 19)

Musisz by膰 zalogowany, aby odpowiedzie膰 na ten temat.