Strona Glówna › Fora › THE SIMS 4 › Porozmawiajmy o grze › Optymalizacja The Sims 4
-
AutorOdpowiedzi
-
17 maja 2018 o 23:03 #51940
Vince1994UczestnikCzęsto piszecie że The Sims 3 ma kiepską optymalizację zacina się/wyłącza się/ale co sądzicie o optymalizacji gry The Sims 4 czy chodzi wam lepiej niż 3 albo gorzej i jak wam chodziła jak była sama podstawka a jak chodzi z dodatkami mam jeszcze jedno pytanie do administratora strony dlaczego kasujesz moje fora co w nich jest nie tak? napisz jakie błędy popełniam a będzie się starał ich nie popełniać.
18 maja 2018 o 09:31 #51975
PixeelUczestnikMam słaby laptop i czwórka chodzi mi na każdych ustawieniach graficznych (im wyższe tym coraz gorzej, ale nadal dobrze, na średnich jest najbardziej optymalnie). Podstawka trójki chodziła najlepiej na niskich ustawieniach, na średnich gorzej, a na wysokich wcale. Jeśli chodzi o dodatki, w czwórce na pewno CAS i Tryb Budowania chodzą bez zarzutu, jedynie ekrany ładowania każdej parceli trwają ponad pół minuty. W trójce z dodatkami w ogóle nie mogłem tworzyć sima ani budować bo każdy mebel i ubranie ładowało się kilkanaście sekund (przez kreator stylu). Także bez kratora stylu i otwartego świata myślę, że trójka chodziłaby o wieeele lepiej
18 maja 2018 o 09:57 #51976
NierozlaczkaUczestnikMi na laptopie czwórka chodzi bardzo dobrze; chociaż długo się ładuje (mody).
18 maja 2018 o 11:44 #51977
AgnesUczestnikMam porównanie sama podstawa The Sims 3 i The Sims 4 na moim laptopie oraz komputerze mojej siostry. W obu przypadkach The Sims 4 jest na wysokich ustawieniach i nie ma żadnych ścinek, natomiast jeśli chodzi o The Sims 3 to jest gorzej, na niskich ustawieniach gra chodzi bardzo dobrze, po włączeniu średnich ustawień gra „zwalnia” i pojawiają się przycinki. O wysokich nawet nie ma mowy w przypadku The Sims 3, bo nie da się wtedy grać.
18 maja 2018 o 11:46 #51978
Vince1994UczestnikA z dodatkami?
18 maja 2018 o 13:31 #52002
KasiuniaUczestnikThe Sims 4 chodzi mi dużo dużo lepiej niż The Sims 3. (podstawa)
Z dodatkami również j.w.
23 maja 2018 o 09:09 #52830
EvaerynthUczestnikOd jakiegoś czasu mam nowy komputer i obie gry działają równie płynnie (no, może czwarta część serii nieco lepiej), jednak na starym komputerze mnie również „The Sims 4” z dodatkami działało płynniej, niż „The Sims 3” z dodatkami. Podstawowych wersji gier nie porównywałam, bo dawno nie uruchamiałam ich bez dodatków.
24 maja 2018 o 21:18 #53120
Nacia?UczestnikThe sims 3 z dodatkami chodzi mi cięzej na komputerze, niż The sims 4.
25 maja 2018 o 07:57 #53155
Milah.UczestnikNa The Sims 4 nie mam co narzekać. Mam wszystkie dodatki, pakiety, połowę akcesoriów, które są dostępne, do tego tonę modów z ubraniami, makijażami etc i… chodzi cały czas płynnie. Nie zacina się ani trochę, a jest wszystko ustawione na wysokim poziomie ustawień gry, grafiki etc. A z kolei The Sims 3… oj, wolę sobie nie przypominać tego, że gra ładowała mi się raz nawet pół godziny. 😉
-
AutorOdpowiedzi
Musisz być zalogowany, aby odpowiedzieć na ten temat.