Strona Glówna › Fora › INNE GRY › Starsze gry The Sims › Jak poprawić wydajność The Sims 3?
-
AutorOdpowiedzi
-
22 maja 2018 o 20:52 #52793Vince1994Uczestnik
Ogólnie The Sims 3 uchodzi za grę żle zoptymalizowaną ale słyszałem że są jakieś programy/mody/fixy problem jest taki że gra niby chodzi płynnie ale po jakimś czasie pojawiają się problemy z zamrażaniem się czasu woda płynie/muzyka gra/ale nic nie można zrobić jakie macie metody na poprawę wydajność gry? największy problem jest islo paradise/bridgeport mój laptop nie jest wypasiony ale The Sims 4 działa bez zarzutu na wysokich detalach.
22 maja 2018 o 21:10 #52794EvaerynthUczestnikJest taki mod, Overwatch. Poprawia wydajność gry, oczyszcza miasto z bugów, wyłącza urządzenia na niekontrolowanych przez gracza parcelach itp. Korzystam z tego modu od dłuższego czasu i nie zauważyłam, żeby powodował jakieś skutki uboczne w grze.
23 maja 2018 o 07:43 #52823GinewraUczestnikSą jeszcze poprawione światy podstawowych miast – polegało to głównie na innym rozmieszczeniu „plam”, gdzie Sim może chodzić i gdzie kamera sięgać. Wystarczy podmienić pliki miast na te poprawione.
28 maja 2018 o 12:27 #53651plagueUczestnikRaz na jakiś czas trzeba zrobić „zapisz jako”, bo pliki gry lubią się rozrastać i tworzyć bugi. Warto też kasować pliki cache z folderu The Sims 3.
19 sierpnia 2019 o 13:18 #73199borowkaUczestnikWow, ja to mam jednak spóźnione reakcje, lol xD xD
Ten poradnik jest tym, czego ci trzeba. Wykonaj kroki pod nr 6, a gra będzie działała szybciutko i płynnie! Sam je wykonałem i nie miałem żadnego problemu! ^^ https://weronikasims.wixsite.com/mysimsblog/poradnikiMam nadzieję, że pomogłem! 🙂
-
AutorOdpowiedzi
Musisz być zalogowany, aby odpowiedzieć na ten temat.