Strona Glówna › Fora › THE SIMS 4 › Dodatki › Jaka jest Twoja opinia o dodatku ?Witaj w pracy??
-
AutorOdpowiedzi
-
7 maja 2018 o 04:02 #49181
HirukoUczestnikMnie osobiście najbardziej spodobały się nowe kariery. Bardzo brakowało mi tego rozwiązania ?pójścia do pracy? wraz z naszym simem. W końcu to zawsze kilka(-naście) minut rozgrywki więcej. Posiadanie własnego biznesu też okazało się dobrym pomysłem, choć nieco niedopracowanym (bo co to za sklep, w którym nie ma opcji sprzedawania własnych płodów rolnych?). Po raz pierwszy również mogłam stwierdzić, że nowe obiekty z trybu budowania i kupowania ogólnie przypadły mi do gustu wraz z nowymi elementami w CAS (no, może poza makijażem xP).
A jakie jest Wasze zdanie? Jest w tym dodatku coś, co skradło Wasze serca albo wręcz odsteaszyło od grania z jego elementami rozgrywki?7 maja 2018 o 08:25 #49190
Owx24UczestnikZ początku bardzo podobały mi się aktywne kariery, jednak szybko mi się to znudziło. Sklepy trochę niedopracowane, wkurzało mnie, że mimo iż nie mam żadnych reklam ani znaków przyciągających ludzi, i tak pojawiają się tłumy i Simowie się blokują. CAS i tryb budowania całkiem ok, ale zdecydowanie bardziej podobają mi się obiekty z innych dodatków
7 maja 2018 o 09:23 #49193
NierozlaczkaUczestnikMi osobiście witaj w pracy przypadło do gustu, no może oprócz małych szczegółów. Pomysł pracy w, której można kontrolować simem był fajny, no ale szkoda, że tylko w trzech karierach, na całe szczęście Zerbu stworzył modyfikację, w której kariery z gry podstawowej są aktywne. Co do sklepu; bardzo fajna funkcja, tylko szkoda, że niezbyt dopracowana. Kosmici są bardzo fajni, tylko szkoda, że dopiero w dodatku. Ubrania i meble niezbyt, nie licząc kilku bluzek i spodni dla kobiet
7 maja 2018 o 11:31 #49199
SancziUczestnikPosiadam ten dodatek ale czy jestem w pełni z niego zadowolona ?
Tego nie moge powiedzieć, brakuje mi karier, dodali lekarza (gdzie w trzeciej części simsów była ona dostępna od początku), naukowca i detektywa. Tworzenie właśnego biznesu przypadło mi do gustu ale mam też swoje zastrzeżenia co do tego :/
Dodatek jest super wzbogaca rozgrywke ale uważam, że jest karier ciut za mało.
7 maja 2018 o 12:30 #49212
_Eper_UczestnikMeble i dodatki do CAS fajne :L
7 maja 2018 o 13:01 #49222
Nacia?UczestnikPosiadam ten dodatek i moim zdaniem jest bardzo ciekawy. Można iść do pracy ze swoim simem, szkoda że tylko w 3 karierach, ale lepsze niż nic! Oprócz nowych ścieżek kariery, dodatek oferuje nowe przedmioty, kilka umiejętności i bonusowe wystroje wnętrz. Doszli też kosmici, którzy za bardzo nie przypadli mi do gustu… Mogli by mieć coś w stylu drzewka umiejętności jak w wampirach, ale cóż nie wszystko możemy mieć. Ogólnie dodatek oceniam na mocne 3/5
7 maja 2018 o 22:07 #49529
GuruGnap98UczestnikPierwszy dodatek do The Sims 4 i wydaje mi się, że dodaje on najwięcej do gry. Chodź niestety nie idzie to z jakością. Aktywne kariery to fajny pomysł, tylko drażni mnie, że jeżeli puszczę sima 'w pojedynkę’ do pracy, to jego pasek, żeby dostać awans leci wolniej, niż gdybym 'poszedł razem z nim’. Bardzo liczyłem na własne sklepy, ale w porównaniu do The Sims 2, jest naprawdę słabo. CAS i tryb budowania są bardzo fajne. Bardzo szkoda, że kosmici nie są rozbudowani. Tak jak wspomniała @Nierozlaczka, dodatek otwiera nam furtkę do modyfikacji dzięki, którym będziemy mogli pójść dzieckiem do szkoły, oraz kariery z podstawowej wersji gry, również stają się aktywne. Pomimo iż dodatek nie jest dopracowany, mi się podoba.
10 maja 2018 o 17:28 #50086
MagdaUczestnikJa uważam że jest to największy niewypał z wszystkich dodatków. Jedyne co mi się w nim podobało to CAS i tryb budowania. Gdybym nie dostała go w prezencie nigdy bym go nie kupiła.
12 maja 2018 o 15:50 #50445
xxKEBSONxxUczestnikMoim zdaniem fajne, ale brakuje mi jednej rzeczy w tym dodatku. A mianowicie brakuje mi karier. Jest ich tylko cztery (licząc sprzedawce). W The Sims 3 było ich więcej bo był jeszcze strażak, łowca duchów, stylista i inne (nie pamiętam). A wracając do tego dodatku daje mu (jak miałbym ocenić) 8,5/10.
23 maja 2018 o 09:21 #52832
EvaerynthUczestnikPodoba mi się ten dodatek. Wprowadzenie możliwości pójścia z Simem do pracy uważam za świetny pomysł. Szkoda, że ta opcja nie jest dostępna w każdej karierze. 🙂 Za to własny biznes jest zbyt niedopracowany, żebym lubiła wykorzystywać tę opcję w grze. Pod względem prowadzenia biznesu nadal najbardziej cenię drugą część serii.
1 czerwca 2018 o 20:03 #54222
SimPaulinaUczestnikPodoba mi się kariera lekarza, detektywa też, a naukowcem jeszcze nie grałam, więc nie mam zdania. Kariery nie nudzą mi się aż tak, lubię wypełniać zadania. CAS średni jak dla mnie. Prowadzenie biznesu niestety nie może się równać z dwójkowym. Tam biznes był wyzwaniem i przyjemnością, tutaj jest po prostu nudny.
2 czerwca 2018 o 10:58 #54454
TokusaUczestnikPrawie każda z karier niestety ma swoje problemy.
Jako policjant/detektyw często miałam te problemy, że chociaż dowody wskazywały 100% na blondynkę w różowej mini i mocnym makijażu, to sprawcą okazywał się gruby, łysy facet w „żonobijce”, poza tym ciągłe zajmowanie komputerów i brak własnego stanowiska (gabinetu) boli, trzeba się bawić w przemeblowanie całości by było miejsce. No i fakt, że z dokańczaniem śledztwa to różnie bywa. Nie dość, że siedzisz cały simowy dzień na rozwiązywaniu śledztwa, jeszcze przedłużasz sobie dzień w pracy to ostatecznie jak przychodzisz na drugi dzień, to od nowa masz inną sprawę- chociaż to chyba był u mnie bug.
Lekarz- Boże Czekoladowy, widzisz i polewą nie zalewasz. Bierzesz pacjenta, badasz go, robisz z nim wszystko co powinieneś i chcesz go odprowadzić do łóżka i dać diagnozę, tak?
Co się dzieje? WSZYSTKIE ŁÓŻKA SĄ ZAJĘTE. I nie możesz dokończyć zajmowania się pacjentem 1. To ok, próbujesz brać pacjenta 2, by Pacjent 1 zajął jego łóżko. A tu się wbija na to miejsce Pacjent 3.
Myślałam, że szlag mnie trafi.
Naukowiec- najlepsza z karier, sprawia najmniej problemów a najwięcej frajdy, chociaż przeważnie też przerabiam całą placówkę.
Ogólnie uważam, że ilość zawodów w dodatku jest śmiesznie mała i jakoś niezbyt odczuwam jego istnienie w swojej grze, nie jest to jednak dodatek przeokropny, mógłby być po prostu lepszy.
Najgorsze jest to, że żaden z dodatków nie wywołał u mnie efektu „WOW!”, więc trudno mi się tu odnieść :/ W każdym razie wolę zawody w simsach niż miliard imprez.
-
AutorOdpowiedzi
Musisz być zalogowany, aby odpowiedzieć na ten temat.