Strona Glówna › Fora › THE SIMS 4 › Porozmawiajmy o grze › Gracie wielopokoleniowymi rodzinkami?
-
AutorOdpowiedzi
-
2 maja 2018 o 00:31 #46337
SzpurciaUczestnikKiedyś miałam taką rodzinkę 5 czy 6 pokoleń ale przez CC już jej nie mam. 🙁
od tej pory nie umiem zbudować takiej rodzinki tylko do 3 pokolenia. 🙁2 maja 2018 o 00:34 #46341
borowkaUczestnikWow! Podziwiam Cie za taka wytrwalosc! 🙂 Ja bardzo lubie takie dynastie i staram sie je stworzyc, zwlaszcza w TS3, bo jest tam bardzo duzo mozliwosci rozwoju. Najdalej, jak mi sie udalo stworzyc, to 4-5 pokolenie, bo potem zazwyczaj gra mi usuwa reszte pokolen i coz, trace chec i tworze rodzine od nowa… 🙂 Wgl macie moze jakies rozwiazanie na to, by przywrocic drzewo genealogiczne sima? Bardzo by mi sie to przydalo w tym momencie, bo 2 tygodnie temu usunelo mi sie i widze tylko 2 pokolenia, kiedy bylo ich 4… –’ :/ Any idea? :/ 🙂
2 maja 2018 o 01:12 #46392
GlossyGemOpiekun forumPodziwiam osoby, które tak grają. Próbowałem swoich sił w The Sims 4 i niestety odpadłem na 3 pokoleniu. Byłem zmęczony tą rodziną już. Mogę się za to pochwalić, że miałem chyba z 6 pokoleń w The Sims 3. Wprowadziłem tam sobie zasadę, że jeden dodatek to jedno pokolenie. W ten sposób jeden Sim odkrywał np. Wymarzone podróże, a kolejny brał się za jakąś Karierę, żeby jego dziecko mogło balować w Po Zmroku i tak dalej 🙂
2 maja 2018 o 08:39 #46443
Simowe CiastkoUczestnikJa, mam rodzinę 3-pokoleniową, ale gram nią od wyjścia wampirów. Czemu tak długo tylko tyle pokoleń? To dlatego, że szybko przywiązuje się do simów, a poza tym grałam wampirami, a one się nie starzeją, więc dalej babcia mojej młodej dorosłej domki też jest młodą dorosłą ?
2 maja 2018 o 09:55 #46477
GinewraUczestnikW związku z tym, że jednym z osiągnięć w TS4 jest mieć 10 rodzin 10-cio pokoleniowych i jedną stu pokoleniową… stworzyłam sobie save’a żeby te osiągnięcia zdobyć. Trochę to potrwa, bo nie gram często, poza tym też mam syndrom „przywiązywania się do Sima”, więc ciężko będzie. Ale z drugiej ciekawi mnie, jak dobra jest genetyka w tej grze i czy w pra-prawnukach znajdę coś, co miał ich protoplasta 😀
2 maja 2018 o 10:29 #46492
HirukoUczestnikMnie podomnie jak Ginewrę, zachęciły osiągnięcia do stworzenia wielopokoleniowej rodziny, jednak TS4 szybko mnie nudzi i na jedną sesję z tą serią przypada mi nawet nie simowy tydzień, przy niemal ciągłym przyspieszaniu czasu :/ Obecnie 9 pokolenie w 1 rodzinie to mój rekord.
W TS3 miałam maksymalnie chyba 17, ale musiałabym sprawdzić w opisie rodziny, bo drzewo genealogiczne było dość mocno chore xD2 maja 2018 o 12:08 #46578
Zocha DzbanUczestnikTaak, 6 pokoleń miałam.
2 maja 2018 o 12:35 #46601
DarkwishUczestnikJa za szybko się nudzę. Najwięcej miałam 4 pokolenia w The Sims 2, a tak to zwykle robię nowe save’y za każdym razem, gdy chcę więcej pograć 🙂
2 maja 2018 o 13:25 #46672
RavUczestnikJa tak samo! Robię rodzinkę, buduję dom, wychodzę z gry. Tak na okrągło!
2 maja 2018 o 17:38 #46803
ShakuahiUczestnikMam rodzinkę, którą robię wyzwanie wielopokoleniowe, aktualnie czwarte pokolenie wchodzi w okres dzieciństwa. Jak pisali poprzednicy, mi również szybko się nudzi taka rozgrywka, więc gram na zmianę kilkoma oddzielnymi save’ami – na jednym moja wielka rodzina, na drugim wampir-lekarz, a na trzecim wesoły misz-masz.
2 maja 2018 o 18:00 #46821
SophieAnnieUczestnikW The Sims 3 dotrwałam bodajże do 6 pokolenia, grając rodziną wampirów. Cały ród miał chyba na nazwisko Vampire, ale tego nie jestem pewna. Sama nie wiem jak ja tak długo dałam radę wytrwać. Fajnie było grać dalszymi pokoleniami i spotykać swoich krewnych wciąż młodych 😀
2 maja 2018 o 22:05 #46939
EvaerynthUczestnikU mnie w przypadku każdej części gry, w którą grałam, „rekordem” są dwa pokolenia. Może dlatego, że moi Simowie rzadko mają dzieci i raczej skupiam się na ich rozwoju i prowadzeniu przez nich pełnego wyzwań życia, niż na zakładaniu przez nich rodzin. Zwykle gram jednym, maksymalnie dwoma Simami.
3 maja 2018 o 13:54 #47142
MarcinCzłonekUwielbiam grać wielopokoleniowymi rodzinkami. Najwięcej udało mi się osiągnąć 15 pokoleń w The Sims 3, ale w czwórce powoli doganiam, ponieważ jestem na dwunastym. Uwielbiam patrzeć na to jak zmieniają i ewoluują się takie rodziny. Takie rodziny w mojej rozgrywce są zwykle bardzo kolorowe i inne, ponieważ lubię tworzyć tzw. „czarne owce w rodzinie”, bawić się rożnymi nadnaturalnościami, ale czasami troszkę za bardzo mnie ponosi fantazja :p 😀
3 maja 2018 o 14:18 #47156
KsawUczestnikCóż, zaczęło się od randomowego małżeństwa, a jestem już na 9 pokoleniu! Dziecko jednego z trójki moich dzieci będzie już 10 pokoleniem. Uwielbiam ten sentyment, gdy patrzysz na drzewo genealogiczne… Gram od ok. 2015 roku – już 3 lata na długim życiu i zarobiłem bez kodów ok. 650 000 simoleonów. Mam nawet stronę na Fanonie na Sims Wikii z całą historią rodu ? Właśnie, uwielbiam tworzyć im historię, wymyślać dramy itd. Ojj, tyle się u nich działo. Jakaś „Dynastia” po prostu ? Szczerze? Nie wiem, co bym robił w simsach bez tej rodziny ?
5 maja 2018 o 08:46 #47894
GinewraUczestnikA drzewko genealogiczne masz pełne? Bo widziałam na „lets plejach”, że pierwsi rodzice po prostu znikali. To nie były nawet puste okienka, tylko kompletny ich brak. Nie wiem, czy EA po prostu kasuje pradziadów powyżej iluśtam pokoleń, czy winne są adopcje i po pewnym czasie przyszywani rodzice znikają.
-
AutorOdpowiedzi
Musisz być zalogowany, aby odpowiedzieć na ten temat.