Strona Glówna › Fora › THE SIMS 4 › Porozmawiajmy o grze › Gracie wielopokoleniowymi rodzinkami?
-
AutorOdpowiedzi
-
5 maja 2018 o 10:56 #47933
lenaUczestnikKurczę, zawsze chciałam wytrzymać chociaż do 3 pokolenia… Zazwyczaj stawałam na 2, sama nie wiem dlaczego. Bardziej skupiałam się, aby Simowie, którzy są w mieście też mieli dzieci, żeby ich ród przetrwał haha. 😀
5 maja 2018 o 14:32 #48024
ASTRAUczestnikJa zazwyczaj gram 1 simem, ale jeśli chodzi o pokoleniach, to grałam tylko 2/3 pokoleniami ( Nastolatkowie się liczą? ). A jak nadrobię TS3 to spróbuję zrobić chociaż 5 pokoleń 😀
5 maja 2018 o 16:02 #48052
Marina1234UczestnikPamiętam ,że miałam kiedyś 7 pokoleń, to było chyba najwięcej u mnie.
5 maja 2018 o 18:17 #48120
OlaUczestnikOdpadam na 2/3 pokoleniu
5 maja 2018 o 19:16 #48207
Buszujący w ZbożuUczestnikMój rekord to drugie pokolenie.
6 maja 2018 o 13:32 #48527
PquestUczestnikJa osobiście uwielbiam takie wielopokoleniowe rodziny. Jednakże osiągnięcie większej ilości pokoleń niż 2 jest dla mnie prawdziwym wyzwaniem. Jest to zapewne spowodowane tym, że strasznie przywiązuję się do głów rodu. Podobnie mam z obecnym save’em. Mam go już od ponad 1,5 roku, ale jestem ledwo na 2 pokoleniu.
Przy okazji pytanie, czy zostawiacie sobie jakieś pamiątki po pokoleniach? U mnie w save’ie jest np. taka tradycja, że co jakieś większe wydarzenie/wraz z odkrywaniem nowego rozszerzenia, obecne głowy rodu robią sobie zdjęcie. Niby pierdoła, ale gdy patrzę potem na te wszystkie zdjęcia, to aż ta przysłowiowa łezka w oku się kręci, podczas wspominania wszystkiego co się wydarzyło przez całe pokolenie.
6 maja 2018 o 16:52 #48785
SweetieTomlinUczestnikStrasznie idzie mi granie pokoleniami, ponieważ ten proces idzie u mnie bardzo powoli. Obecnie jestem dopiero na drugim pokoleniu, gdzie pierwszym grałam przez rok ze względu na długie życie. W The Sims 3 miałam rekord, bo doszłam do czwartego pokolenia 😉
6 maja 2018 o 22:30 #49103
_Eper_UczestnikJestem na 6 pokoleniu w ts4, a jak na mnie, to w sumie niezły wynik xd
14 maja 2018 o 19:22 #50998
MagdaUczestnikMoim rekordem było 6 pokolenie, ale niestety straciłam wszystkie zapisy 🙁 Teraz nie potrafię dojść dalej niż 3 pokolenie.
20 maja 2018 o 22:23 #52618
GinewraUczestnik@Pquest – ja sobie robię „sentymentalne ściany” – rodziców w podróży, jeszcze zanim zaczną myśleć o ożenku, zdjęcia ze ślubu, niemowlęcych pociech, ich kolejne etapy życia (więc każdy Sim szybko uczy się umiejętności fotografowania), ich zdjęcia z sympatiami, ich zdjęcia ze ślubu, zdjęcia wnuków… ściana się kończy, a ja się wkurzam, że nie ma ramek elektronicznych jak z TS3, albo albumu jak z TS1. Do prawnuków jeszcze nie dotarłam, ale teraz się zastanawiam, czy nie zrobić jakiegoś osobnego muzeum mojej głównej rodziny – i tam wstawiać zdjęcia, zdobycze (np. kolekcjonerskie, albo co lepsze obrazy/zdjęcia), tylko pytanie, czy tak się będzie dało… A przynajmniej w domu byłoby luźniej 😀
Brakuje mi przy tym jakiegoś połączenia zdjęć, które się robi za pomocą „C” i tych, które Simowie robią, bo jak masz jednego Sima w rodzinie, to ciężko zrobić ślubną sesję fotograficzną na pamiątkę.
27 maja 2018 o 16:33 #53499
RavgreendUczestnikNajwiększa rodzina „Zaswer” ma właśnie 11 pokolenie jako małe dzieci. Ta rodzina przeznaczona jest do odkrywania nowych rzeczy nim trafią do innych rodzin. Przykładowo po 4 porach roku pewnie dojdą z 2 pokolenia do rodzinki. Majątek ok 800 000$ wielki dom 3 piętrowy i 2 piętra piwnicy. W rodzinie jest zawsze małżeństwo + 2/3 dzieci i tak w każdym pokoleniu. W domu mieszka też „głowa rodziny” wampir z 3 pokolenia mający WSZYSTKIE umiejętności i aspiracje na maxa. Rodzina posiada wszystkie kolekcje. Rodzinka posiada sklep z obrazami i wypiekami, restaurację oraz klinikę. Gram na zmodyfikowanej długości życia wynoszącej poczynając od małego dziecka: 7/14/21/35/35/~14 dni.
27 maja 2018 o 17:13 #53513
GlossyGemOpiekun forumKurcze, zainspirowaliście mnie 🙂 Chyba jednak zmienię zdanie, co do wielopokoleniowych rodzin. Już dzisiaj zacznę pogrywać pierwszym Simem. Zobaczymy, co z tego wyjdzie! 🙂
27 maja 2018 o 17:19 #53516
MarcinkowskaUczestnikTak gram, mam aż 4 pokolenia ale od dłuższego czasu nie gram w simsy
3 czerwca 2018 o 19:39 #54868
ChryzantemUczestnikostatnią wielopokoleniową rodzinę miałam w Dwójce…
przywiązuję się do jednego sima, jak wprowadzę drugą połówkę dla niej/niego, to po pewnym czasie mnie zaczyna irytować że się plącze po parceli. w Czwórce nie miałam jeszcze nawet ani razu simki w ciąży… w Trójce maksymalnie był ślub, jedno dziecko, nudziło mi się i robiłam nowego sima.
-
AutorOdpowiedzi
Musisz być zalogowany, aby odpowiedzieć na ten temat.