Strona Glówna › Fora › SPOŁECZNOŚĆ › Wyzwania i zadania › Tematyczny tydzień #2 – Upiorne przyjęcie
-
AutorOdpowiedzi
-
24 listopada 2018 o 23:40 #61897
GlossyGemOpiekun forumNie wykluczamy strony z komunikacji, po prostu nie wszędzie o wszystkim piszemy. Od samego jej początku mamy Facebooka i Instagrama – na fanpage informujemy o nowinkach ze strony, ciekawostkach, zachęcamy do dyskusji i najszybciej odpowiadamy na pytania (w tym na pytanie, kiedy dokładnie startuje pełnia). Na Instagramie natomiast pokazujemy kulisy i różne elementy, które na stronie nigdy się nie pojawią.
Nikogo nie zmuszamy do założenia profilu w określonym medium społecznościowym. Nagradzamy jednak użytkowników, którzy chętnie nas śledzą na Facebooku czy Instagramie, właśnie przez dodatkowy, bliższy kontakt i dzielenie się informacjami.
Dodatkowo, założenie konta na Facebooku nie jest konieczne do tego, aby być z nim na bieżąco. Profil DOTsim dostępny jest do oglądania bez potrzeby rejestracji, wystarczy zerknąć tam co jakiś czas, jeśli na stronie nie podano informacji na jakiś temat. Co więcej, każdy z Was może zadać pytanie w komentarzach pod nowinkami – odpowiadamy na większość z nich, jeśli kierowane są prosto do nas lub dotyczą strony.
Przypominam, że to tutaj, na stronie, wielokrotnie zarzucano nam, że odbiegamy od tematyki newsów czy Simów, że dzielimy się swoją „prywatą” i tworzymy niepotrzebne newsy z drobnymi wzmiankami. Zgodnie z Waszą wolą – rzeczy nie będące newsami i artykułami przenieśliśmy w inne miejsca.
Reasumując – informacje dostępne są dla wszystkich, wystarczy po nie sięgnąć.
Kolejny tematyczny tydzień zapowiemy zapewne za pomocą Facebooka i nowinki na stronie. Prawdopodobnie wystartuje w okolicy Mikołajek.
25 listopada 2018 o 10:54 #61903
GinewraUczestnikZajrzałam na FB, tak jak zaleciłeś, i z tego co widzę, gdybym zastosowała się do twoich porad, to bym medalu nie zdobyła – wczoraj, na forum, byłam prawie 30 minut po północy, gdybym zamiast tego weszła na FB, dowiedziałabym się z niego, że już na forum nie opłaca mi się wchodzić, bo medal jest do północy. Ciekawe ile osób w ten sposób się „spóźniło”. Druga sprawa – jak ktoś nie zada pytania, które mnie interesuje, to i na FB się na ten temat nie dowiem (tylko nie pisz, żebym ja je zadawała, skoro FB odpalam od wielkiego dzwonu, a pytania zadaję na forum). A trzecia – jak nie masz konta na FB, to nawet komentarzy nie możesz rozwinąć, więc zapraszanie osób nie posiadających FB, żeby sobie w komentarzach znaleźli odpowiedź też mija się z celem, bo w tekście „Podobno dzisiaj pełnia księżyca 😉 ? Wpadajcie na stronę w czasie pełni, a Wasze profile wzbogacą się o nową odznakę. ???” ciężko dowiedzieć się, która godzina jest „prawilną” godziną pełni.
A co do skarg, to mam wrażenie, że one były jeszcze zanim strona została wzbogacona o forum, zwłaszcza że fanpage pojawił się przed nim. Gdybyś nie zauważył, Cold pisał o „nowinkach i ciekawostkach” jako o temacie na forum, a nie artykule na głównej stronie WWW. Wiem, że dla jednej osoby ogarnięcie 3 stron (w tym forum i pisanie artykułów) to dużo, więc może jednak warto poważniej zabrać się za rekrutację pomocników i podział obowiązków?
Rozumiem, że „nowinka na stronie” to nie to samo co artykuł na głównej stronie? 😀 Bo to tak sugeruje, a poprzednie tygodnie jednak na głównej nie były ogłaszane 😉
25 listopada 2018 o 20:12 #61906
FiolekUczestnikA może by tak po prostu założyć osobny wpis na forum poświęcony wszystkim tym „ciekawostkom”? ??
6 grudnia 2018 o 13:43 #62065
GinewraUczestnikOkolice mikołajek już są… 😀
-
AutorOdpowiedzi
Musisz być zalogowany, aby odpowiedzieć na ten temat.